Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 10:13

Report - NHS FIFE (Queen Margaret and Victoria hospitals)

Η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, αποδεικνύοντας τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό της χαρακτήρα και υποστηρίζοντας την συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην Ουρολογία, προσέφερε την ευκαιρία στους συναδέλφους Ουρολόγους κύριο Ευάγγελο Πούλιο και κύριο Βασίλειο Καλύβα να συμμετάσχουν στις εργασίες του Ουρολογικού τμήματος του NHS FIFE (Queen Margaret και Victoria Hospitals ) στο Εδιμβούργο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία από τις 12 Μαΐου έως και τις 18 Μαΐου να επισκεφτούν χειρουργεία, τακτικά, να εξασκηθούν σε εξομοιωτές καθώς και να περιηγηθούν στην πόλη.

Τα έξοδα της μετάβασης και της διαμονής τους καλύφθηκαν πλήρως από την ΟΥ.Ε.Β.Ε. Είναι μεγάλη χαρά για το ΔΣ της ΟΥ.Ε.Β.Ε. να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην κατάρτιση και στη δια βίου μάθηση των συναδέλφων και για αυτό το λόγο στόχος της Εταιρείας είναι η καθιέρωση της συγκεκριμένης υποτροφίας ως θεσμό.
Ακολουθεί η αναφορά των δυο υποψηφίων με θέμα την εμπειρία τους από το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Αξιότιμο διοικητικό συμβούλιο της ΟΥ.Ε.Β.Ε.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να επισκεφτούμε τα νοσοκομεία του NHS Fife, Queen Margaret και Victoria. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμάς. Η οργάνωση του ταξιδιού ήταν άψογη. Το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από τον κύριο Τσαφρακίδη ήταν τέτοιο που μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε απευθείας τον τρόπο λειτουργίας και τις πρακτικές του εκεί συστήματος υγείας. Η δε βοήθειά του σε ό,τι χρειαστήκαμε σχετικά με την μετακίνηση και τη διαμονή μας ήταν άμεση.
Όσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι, μας δόθηκε η ευκαιρία να εξασκηθούμε σε εξομοιωτές (green light laser, rezum,) και προπλάσματα (urolift). Επιπλέον, παρακολουθήσαμε χειρουργεία αντιμετώπισης ΚΥΠ με green light laser, εκτομής υψηλού αυχένα με holep, tamplate περινεική βιοψία προστάτη με cognitive fusion καθώς και ένα turbt (ύποπτη περιοχή σε ασθενή που επρόκειτο να κάνει green light). Όλα αυτά αποτέλεσαν ένα κλασσικό παράδειγμα γρήγορης διακίνησης ασθενών όσο αφορά τη νοσηλεία καθώς οι ασθενείς έλαβαν εξιτήριο την ίδια μέρα. Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για εμάς αποτέλεσε και η παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας του εξωτερικού ιατρείου με έμφαση στις μη ογκολογικές παθήσεις όπως επίσης, και ο τρόπος λειτουργίας του ογκολογικού συμβουλίου με τη συμμετοχή πολλών ειδικοτήτων. Τέλος, εξίσου σημαντική εμπειρία για εμάς ήταν και η παρουσία μας στον χώρο των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πόλη του Εδιμβούργου και να γνωρίσουμε και άλλους Έλληνες ουρολόγους που εργάζονται εκεί είτε ως ιδιώτες είτε στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του St. Andrews. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια του κυρίου Πέτρου Τσαφρακίδη ο οποίος είναι honorary senior lecturer στο πανεπιστήμιο του St. Andrews.
Κλείνοντας και αφού ευχαριστήσουμε εσάς αλλά και τον κ. Τσαφρακίδη, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευχή, αυτή η επίσκεψη να γίνει θεσμός και γιατί όχι να επεκταθεί και σε κάτι περισσότερο από επίσκεψη. Μετά τιμής,
Πούλιος Ευάγγελος
Καλύβας Βασίλειος

/fife2019/fife2019/fife2019/fife2019/fife2019/fife2019/fife2019/fife2019/fife2019

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

ΣΧΟΛΙΑ