Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 08:17

Προκήρυξη θέσης Επιστημονικού Υπότροφου ΣΤΗ Β΄ Ουρολογική Κλινική Α.Π.Θ. με δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής

Η Β' Ουρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης), προκηρύσσει την ακόλουθη θέση υποτροφίας: Επιστημονικός υπότροφος στη Μονάδα Νευροουρολογίας, Ουροδυναμικής και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Β' Ουρολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

Πρόκειται για θέση πλήρους απασχόλησης, με ωράριο 8:30 πμ-16:00 μμ. Η θέση είναι έμμισθη με διετή σύμβαση με την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ., μισθό αντίστοιχο με αυτό του Επιμελητή Β΄ ΕΣΥ, και δυνατότητα ανανέωσης για συνολικό διάστημα έως 3 έτη. Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης για ένα χρόνο σε περίπτωση που ο υπότροφος αποφασίσει και εγκριθεί θέμα διδακτορικής διατριβής από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο/η υπότροφος θα απασχοληθεί στην εξειδικευμένη Μονάδα Νευροουρολογίας, Ουροδυναμικής και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Β' Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. (υπεύθυνος ο Αναπλ. Καθηγητής Α. Αποστολίδης) με πλήρη απασχόληση στο κλινικό και ερευνητικό έργο των Ειδικών ιατρείων Νευροουρολογίας, Γυναικολογικής Ουρολογίας και Ανδρικής Ακράτειας. Στον υπότροφο παρέχεται ενίσχυση της υπάρχουσας εκπαίδευσης και εμπειρίας στα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα, με την παραγωγή ερευνητικού έργου να αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του. Για την επίτευξη του έργου του ο/η υπότροφος, παράλληλα με το κλινικό έργο, θα συμμετέχει ενεργά σε όλη τη διαδικασία της σύγχρονης μεθοδολογίας έρευνας, από την δημιουργία/αναβάθμιση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των αντίστοιχων ιατρείων, μέχρι την συμμετοχή στη συγγραφή πρωτοκόλλων, δημοσίευση άρθρων στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία και συμμετοχή με ανακοινώσεις σε αντίστοιχα συνέδρια. Τέλος ο ερευνητής θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Β΄ Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ., στο πρόγραμμα εφημερειών αυτής και στα αντίστοιχα χειρουργεία των Ειδικών Ιατρείων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:
1. Πτυχίο Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο σπουδών της αλλοδαπής.
2. Ολοκληρωμένη και διαπιστευμένη εκπαίδευση στην Ουρολογία (τίτλος ειδικότητας)
3. Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας
4. Χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και των προγραμμάτων του πακέτου Microsoft Office, και πλοήγησης στο διαδίκτυο
5. Εμπειρία αναζήτησης των μεγάλων βάσεων δεδομένων ιατρικής πληροφορίας (Pubmed, κ.λ.π.)
6. Υποψήφιοι με βασική γνώση της Ουροδυναμικής θα προτιμηθούν
7. Προηγούμενη ερευνητική εμπειρία που τεκμηριώνεται από συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα/πρωτόκολλα και δημοσιεύσεις θα συνεκτιμηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα κάτωθι πιστοποιητικά ηλεκτρονικά (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) έως την 31η Μαΐου 2019:
o Πλήρες βιογραφικό με έγχρωμη φωτογραφία
o Αντίγραφα πιστοποιητικών τίτλων σπουδών και εκπαίδευσης
o Συστατικές επιστολές (προαιρετικά)

Έναρξη της θητείας του(της) υπότροφου ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Γλυκερία Τζήμου, Γραμματέα της Β' Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. (τηλέφωνο επικοινωνίας 2313 323737 και 6947628150) και στο τηλέφωνο Ειδικών Ιατρείων 2310991476 (υπεύθυνος ο Αναπλ. Καθηγητής Α. Αποστολίδης).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.