Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 08:08

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Κύκλος Σεμιναρίων Τμήματος ΑΝΔΡ.ΥΠΟ της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (4ο Σεμινάριο)

Αγαπητοί/ές Κύριοι/ίες Συνάδελφοι,

Η στυτική δυσλειτουργία, αλλά και τα υπόλοιπα Ανδρολογικά προβλήματα (διαταραχές εκσπερμάτισης, παθήσεις πέους κλπ), αλλά και η ανδρική υπογονιμότητα είναι για τους Ουρολόγους καθημερινά προβλήματα.

Είναι αίσθησή μας πως πιθανόν η ενημέρωση των Συναδέλφων να μην είναι απόλυτα επαρκής ή επικαιροποιημένη και αντίστοιχη των τελευταίων εξελίξεων, κυρίως, γιατί σε πολλές κλινικές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν το περιείχε, αλλά δεν υπάρχει συχνά και ο χρόνος στον Ουρολόγο που ιδιωτεύει ή εφημερεύει στο Νοσοκομείο για να ενημερωθεί για εξειδικευμένα θέματα.

Ειδικά, στο θέμα της υπογονιμότητας η απουσία μας ως Ουρολόγοι είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να καταφεύγουν οι ασθενείς μας σε άλλες ειδικότητες.
Για το λόγο αυτό η ΑΝΔΡ.ΥΠΟ έχει ξεκινήσει μια σειρά Διαλέξεων-Σεμιναρίων με σκοπό να σταθεί δίπλα σε κάθε Ουρολόγο που έχει ή θέλει να έχει τέτοια περιστατικά στο ιατρείο του, αλλά δεν νιώθει επαρκής να τα χειριστεί σωστά. Οι διαλέξεις θα έχουν το χαρακτήρα κυρίως της επικοινωνίας και λιγότερο του μαθήματος, ώστε να δούμε όλοι μαζί πιθανές ελλείψεις, διαγνωστικές ή θεραπευτικές και να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρχουν. Στόχος, να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε Συνάδελφο Ουρολόγο να ενισχύσει την παρουσία του στην τοπική κοινότητά του και να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τους ασθενείς του.
Η προσπάθειά μας, που στηρίζεται από την Ε.Ο.Ε, θα έχει δύο κύκλους:
Ο πρώτος θα περιλαμβάνει τις διαλέξεις αυτές που θα απευθύνονται στους κατά τόπους Συναδέλφους Ουρολόγους. Στο δεύτερο θέλουμε να οργανώσουμε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ανοικτές ομιλίες, όπου ομιλητές θα είναι οι Ουρολόγοι της κάθε περιοχής και θα ενημερώσουν τον κόσμο στα αντίστοιχα ανδρολογικά θέματα, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης κι ενίσχυσης της παρουσίας του Ουρολόγου στα θέματα υγείας του άντρα.

Το 4ο, στη σειρά, σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο, 09/02/2019 στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΟΥ.Ε.Β.Ε, με ώρα έναρξης τις 11.00’ το πρωί.
Το επιστημονικό πρόγραμμά του έχει ως εξής:

-  Πρακτικές συμβουλές στην αντιμετώπιση
Ανδρολογικών προβλημάτων και Υπογονιμότητας 

1ο μέρος:  Ανδρική Υπογονιμότητα: Από τη διάγνωση έως και τη θεραπεία
Ομιλητές: Σωτήρης Ανδρεαδάκης, Αθανάσιος Ζαχαρίου

Διάλειμμα 

2ο μέρος: Πρακτικές συμβουλές στη διαχείριση ανδρικών σεξουαλικών διαταραχών: Στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση, αντιμετώπιση πριαπισμού
Ομιλητές: Χαράλαμπος Θωμάς, Ιωάννης Ζούμπος

Επειδή, κατά τη διάρκεια  της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει συνοδευτικός μπουφές με καφέ, αναψυκτικά και ελαφριά σνακ, παρακαλούμε, να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στο Σεμινάριο, έως τις 5/2/2019, στο mail της Ε.O.E. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ούτως ώστε να έχουμε μια εκτίμηση της συμμετοχής.

Σας περιμένουμε με χαρά να συμμετάσχετε στην προσεχή εκδήλωση του Τμήματός μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η Συντονιστική Επιτροπή του Τμήματος Ανδρολογίας-Υπογονιμότητας (ΑΝΔΡ.ΥΠΟ) της Ε.Ο.Ε. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.